Ontwerp en realisatie: HETWORKS

Nieuws


Komst van de mini ezels – mei 2020

We hebben er weer drie bewoners bij gekregen. Drie mini ezels maken de boerderij weer een stukje gezelliger. Ze zijn erg tam en lopen van de stal, achter de deelnemers aan naar het weiland. Ze moeten nog een beetje wennen. Door ze regelmatig te borstelen en brood uit je hand te laten eten, wennen ze steeds meer aan de mensen. Wij genieten volop van deze gezellige dieren.


Kas – februari 2020

Het is eindelijk zo ver, de bloemenkast is opgebouwd. Een leuke ontwikkeling op de boerderij. Op deze manier breiden we de verschillende activiteiten weer wat verder uit. Wie niet van dieren houd, kan zich volop uitleven in de kas. Er worden verschillende groenten, fruit en planten verbouwd. De deelnemers kunnen aan de slag met het onkruid wieden, water geven en verpoten. En na verloop van tijd genieten van de verse groenten. De groenten die rijp zijn kunnen de deelnemers mee nemen en vervolgens genieten van hun eigen verbouwde groenten.


Nieuws- Crisis opvang – januari 2020

Crisisopvang voor alle omliggende gemeenten

Afgelopen jaar hebben wij een plek geboden aan de jongvolwassenen van gemeente Zuid-Oost Utrecht. In deze periode kregen wij ook van omliggende gemeenten de vraag voor opvang van cliënten. Omdat de vraag in anderen gemeenten ook groot was, hebben wij ervoor gekozen vanaf januari 2020 het de crisisopvang open te stellen voor alle omliggende gemeenten en alle leeftijden (vanaf 18 jaar). Daarbij bieden wij een plek aan mensen die om wat voor reden ook een time- nodige hebben. In de tussentijd hebben wij al verschillende mensen in de omgeving mogen helpen. Ieder met zijn eigen verhaal en eigen hulpvraag.


Kippenschuur – november 2019

Op de boerderij zijn veel dieren te vinden, waaronder ook kippen. De kippen leggen eieren en die worden elke dag uitgehaald door de deelnemers. Sinds november hebben we dit naar een hoger niveau getild. In de kippenstal (200 meter vanaf de boerderij). zijn 12.000 biologische leghennen gekomen. Nieuwe ontwikkelingen betekenen nieuwe uitdagingen en nieuw werk. Zo moeten elke dag de eieren uitgehaald worden. De kippen leggen de eieren in de nesten en deze komen op een band. Eén keer per dag wordt de band aangezet en komen de eieren bij de inpak machine. Hier worden ze gesorteerd en ingepakt. Klaar voor de verkoop. De deelnemers vinden het leuk om mee te helpen in de kippenschuur.


Open dag – 8 juni 2019

Op 8 juni openden wij de deuren voor belangstellenden.

Vele mensen maakten gebruik van deze mogelijk en kwamen langs voor een kopje koffie en om te genieten van onze prachtige locatie. Het was gaaf om te mogen laten zien wat er plaats vindt op boerderij de Toekomst. Ook konden bezoekers kennismaken met de dieren, de deelnemers en de activiteiten die bij ons plaats vinden. Voor de kinderen waren er allerlei leuke en lekkere dingen te vinden. Ook in 2020 hopen wij weer een Open dag te organiseren. Houd hiervoor onze website in de gaten.


Uit Heuvelrug Gemeentenieuws:

Opening logeervoorziening de Toekomst in Maarsbergen

Zaterdag 24 november 2018 opende wethouder Chantal Broekhuis namens de regio Zuidoost Utrecht de logeervoorziening de Toekomst in Maarsbergen.
Evert en Martine Legemaat bieden aan de Griftdijk een logeermogelijkheid voor jongeren die door omstandigheden even weg moeten uit de thuissituatie. Het gaat om een opvang van maximaal drie maanden, met ruimte voor vier personen. De jongeren zijn tussen de 18 en 23 jaar en ontvangen op het logeeradres hulp van hun vaste begeleider.

Logeervoorziening
De logeervoorziening is een mooie manier om jongeren lokaal, dichtbij en kortdurend op te vangen. Dit past goed bij de uitgangspunten die de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist hebben opgesteld. Het is de bedoeling dat jongeren uit deze gemeenten gebruik kunnen maken van de logeervoorziening.

Artikel in Nieuwsblad De Kaap:

MAARSBERGEN De deuren op boerderij De Toekomst stonden al wagenwijd open voor ieder die behoefte heeft aan een warme kop koffie, maar vooral een steuntje in de rug. Zaterdag is ook het logeerhuis op het erf officieel geopend door wethouder Chantal Broekhuis. ,,Evert en Martine Legemaat hebben het hart op de juiste plaats en de juiste drijfveer om hun liefde te delen.”

Lees verder op https://nieuwsbladdekaap.nl/lokaal/ontmoeting-basis-van-de-toekomst-518280

Contactgegevens

Boerderij de Toekomst
Evert en Martine Legemaat
Griftdijk 5
3953 ML Maarsbergen

Evert06-22921968

Martine06-36587161

0343-431502

info@boerderijdetoekomst.nl

Facebook

Instagram

LinkedIn

Klik hier voor de kaart en route