Ontwerp en realisatie: HETWORKS

Op ons terrein

Werkplaats:
In de werkplaats kunnen deelnemers hun creativiteit kwijt met hout en metaalbewerking. Onder begeleiding van een vrijwilliger worden er oude meubels opgeknapt. Er worden buitenmeubels gemaakt zoals houten bloembakken, krukjes en vogelhuisjes. Verder vinden er reparaties plaats van fietsen, tractoren of andere boerderijattributen die nodig zijn voor de landbouw-, tuin- of veeverzorging.

Moestuin en bloementuin:
In de tuinen van boerderij “De Toekomst” worden verschillende soorten groenten, fruit en bloemen gekweekt. Voor de deelnemers zijn er de volgende werkzaamheden:  onkruid wieden, water geven, snoeien, bloemen plukken en oogsten.

 

Kippenschuur:
In de kippenschuur lopen kippen. Iedere dag krijgen ze schoon water en voer. De eieren worden dagelijks uitgehaald.

 

Loods:
De loods is de verblijfplaats voor de poezen en de hond. In de loods is de mogelijkheid om “overdekt” buiten te klussen.

 

Kantine:
De kantine wordt gebruikt voor de pauze met koffie/thee voor de deelnemers die op de boerderij werken. Lunchen doen we gezamenlijk in de dagbestedingsruimte.

 

Schapenschuur:
Er zijn op de boerderij schapen die in het voorjaar gaan lammeren. Deelnemers kunnen helpen de schapen te voeren, het hok schoon te maken en helpen of kijken bij het lammeren. Je kunt ook helpen bij het scheren van de schapen en het opruimen van de wol. De lammetjes blijven bij de moeder maar het komt regelmatig voor dat ze een fles melk krijgen van de deelnemers. De lammetjes zijn de knuffeldieren van de boerderij.

 

Paardenstal:
In de paardenstal staan de paarden en pony’s. De stallen  worden dagelijks schoongemaakt en de paarden krijgen vers voer. De deelnemers  mogen helpen met het borstelen van de pony’s en kunnen ook mee een ritje maken met de ponykar. Overdag lopen het paard en de pony’s in het land.

 

Koeienstal:
In de winter verblijven de koeien in de koeienstal. De stal wordt dagelijks uitgemest en de koeien krijgen hier voer. In de zomermaanden verblijven de koeien buiten in de wei. Ze worden in de melkstal 2 x per dag gemolken door boer Evert.

 

Jongvee stal:
Het hele jaar door worden er kalfjes geboren. Als de gelegenheid zich voordoet mag je komen kijken.

 

Voeropslag:
Op de voerplaat liggen de maishopen en het kuilvoer voor de grote dieren. Deelnemers helpen mee om het zand van de hopen te scheppen. Boer Evert kan daarna het voer naar de stallen van de beesten brengen.

 

Geitenweide:
In de geitenweide lopen de kleine dieren van de boerderij o.a.  hoogzwangere geiten, lammetjes, een hangbuikzwijntje en een groot konijn.

 

IJsbaan:
Op het land van boerderij “de Toekomst” ligt ook nog de ijsbaan “de Kom”. We zijn natuurlijk afhankelijk van een stevige vorstperiode.

 

Contactgegevens

Boerderij de Toekomst
Evert en Martine Legemaat
Griftdijk 5
3953 ML Maarsbergen

Tel.0343-431502
Gsm.06-22921968
Email: info@boerderijdetoekomst.nl