Ontwerp en realisatie: HETWORKS

Verse groente en biologische eieren te koop aan de Rottegatsteeg.

Voor onze dieren

Schapenschuur/werktuigenberging

Er zijn op de boerderij schapen die in het voorjaar gaan lammeren. Deelnemers kunnen helpen de schapen te voeren, het hok schoon te maken en helpen of kijken bij het lammeren. Ook is het mogelijk om te helpen bij het scheren van de schapen en het opruimen van de wol. De lammetjes blijven bij de moeder maar het komt regelmatig voor dat ze een fles melk krijgen van de deelnemers. Daarnaast kunnen lammetjes de knuffels van onze deelnemers erg waarderen.

Paardenbox

Onze mini ezels overnachten in de paardenbox. De verblijven  worden dagelijks schoongemaakt en de ezels krijgen vers voer. De deelnemers  mogen helpen met het borstelen van de mini ezels. Overdag lopen de ezels in het land.

 

Koeienstal

In de winter verblijven de koeien in de koeienstal. De stal wordt dagelijks uitgemest en de koeien krijgen hier hun voer. In de zomermaanden verblijven de koeien buiten in de wei. Ze worden in de melkstal 2 x per dag gemolken door boer Evert ook hierbij kunnen deelnemers hand- en spandiensten verrichten.

Jongvee stal

Het hele jaar door worden er kalfjes geboren. Erg leuk natuurlijk ook als deelnemer om deze nieuwe bewoners van de boerderij te ontmoeten.

Voeropslag

Op de voerplaat ligt de mais en het kuilvoer voor de dieren. Deelnemers helpen mee om de mais en het gras onder het zeil vandaan te halen. Boer Evert kan daarna het voer met de shovel naar de stallen van de dieren te brengen.

 

Klein dier weide

In de geitenweide lopen de kleine dieren van de boerderij zoals geiten en lammetjes. Ook is er een schuurtje waar een klein kippenhok is, waar de Brahma’s lopen. Daar is de mogelijkheid om wat te leren van het boeren vak. De dieren krijgen iedere dag schoon water en voer en natuurlijk moeten dagelijks de eieren worden verzameld.

Kippenschuur

De kippenschuur ligt op 200 meter van de boerderij. Wij hebben daar 12.000 biologische leghennen. De eieren worden dagelijks uitgehaald. Dit gaat aan de hand van een machine. De deelnemers mogen helpen bij het sorteren van de eieren en wegzetten van de stapel eieren.

Contactgegevens

Boerderij de Toekomst
Evert en Martine Legemaat
Griftdijk 5
3953 ML Maarsbergen

Evert: 06-22921968

Martine: 06-36587161

info@boerderijdetoekomst.nl

Facebook

Instagram

LinkedIn

Klik hier voor de kaart en route

Aanmelden nieuwsbrief